Semestertider = renoveringstider

Nu har semestertiderna kommit till Sverige och många påbörjade sin ledighet redan efter midsommarhelgen. Semestern är en tid att ladda batterierna för att sedan komma tillbaka till jobbet med energidepåerna påfyllda. Så vad gör vi för att ladda batterierna under semestern? En tidigare undersökning från Hornbach visar att 9 av 10 använder sommaren och semestern till att fixa hemma – och att många gör det för att de tycker att det är roligt.

Kanske har ni gått och funderat hela vintern över hur ni ska göra med den där färgen i sovrummet, eller så var det kanske dags att ta tag i det där byggandet av uteköket som ni vill ha. Det är inte helt ovanligt att man vill städa bort vinterkänslorna och göra om och ljusa upp när sommaren kommer. För den som ändå vill vara igång under semestern så finns det en del projekt som man kan passa på att ta tag i – som dessutom höjer värdet på fastigheten. Under semestern finns ofta tiden för att göra någon eller några av de förändringar som många funderat på.

Det absolut vanligaste projektet för hemmafixare under sommaren är uteplatsen. Inte så konstigt med tanke på att det är där många vill vara när solen skiner. Dessutom hjälper det till att stärk sommarkänslan! Bygga en altan, slipa, måla, olja in eller bara piffa upp med nya möbler och växter.

Skärmavbild 2017-06-30 kl. 09.37.50.pngEtt annat populärt projekt är uteköket. I sommarstugan så är det ibland ont om plats och uteköket gör det möjligt för dig att flytta ut matlagningen istället för att trängas inomhus och höjer dessutom nivån på sommarkvällarna ännu ett snäpp.

Andra vanliga sommarprojekt är att måla om fasaden på huset och även lite otippat att tapetsera/måla om inomhus. Att måla om både ute och inne kan göra enorm skillnad på intrycket av hemmet och är perfekt  för den som inte riktigt vill vara helt stilla på semestern eller så är det ett projekt att helt enkelt leja ut till ungdomarna.

Vi på Dorunner önskar dig en riktigt glad byggsommar!

 

Vill du inte göra det själv?

skapa